PRVA IZLOŽBA RADOVA SA UMJETNIČKIH RADIONICA ŽENA SA INVALIDITETOM

PREDAVANJE DR LJILJANE RADULOVIĆ
January 25, 2020
Korona virus (COVID – 19) i MS
April 22, 2020

Ponosne na maštovitost i kreativnost, na umjetničko zanatstvo oblikovanja ručno pravljenog nakita od hladnog porcelana, na heklane torbice, čestitke, dekupaž na staklu i platnu, iznenađene skrivenim vještinama slikanja akrilnim i uljanim bojama, te opčinjene šivenjem platnenih ukrasnih kesica i keceljica, spakovale smo svoje malo blago u veliku izložbu koju smo pokazale u Sportskom centru ”Morača”, 3.marta s početkom u 20 časova.
Organizacija žena Crne Gore bila je domaćin velikog druženja žena u susret osmom martu. Tim povodom organizovano je druženje u restoranskom dijelu čuvene “Morače”.
Naša izložba je plijenila raznovrsnošću, a simboličnim cijenama omogućili smo i uspješnost prodaje.
Ipak, posebno smo sretne što smo mogle da prijateljima našega Udruženja multiple skleroze Crne Gore poklonimo slike koje je oslikala naša Milodarka Pavićević Gaga, heklane rukotvorine naše Branke i Suzane, keceljice naše Sanje, Ivanine i Milenine podmetače, Tanjine slike različitih kombinovanih tehnika. Neprocjenjiva je vrijednost svih ručnih radova koji su nastali u našim umjetničkim radionicama jer su rađeni strpljenjem u kojem se utkala ljubav i maštovitošću kojom smo protkale prostor i vrijeme prelijepog druženja.
Katalog naših radova privukao je pažnju velikog broja prisutnih koji su imali prilike da čuju od naših dama kako su pravile raznobojno i raznovrsno cvijeće od hladnog porcelana, izlijevale slike od vrućeg silikona, heklale tašnice, pravile broševe od sjajnog gumiranog filca, šivale i ukrašavale ukrasne platnene kesice za aromatčno bilje i oslikavale platnene keceljice.
Pored divnih dama iz Organizacije žena Crne Gore, Anke Žugić i Anike Vukčević Žugić, izložbu su svojim prisustvom podržali i prijatelji Udruženja multiple skleroze Crne Gore iz Ministarstva kulture Crne Gore, Marija Mrvaljević i Dražen Blažić, državni sekretar Ministarstva kulture.