MS Doesn’t Stop me

Četiri osobe sa invaliditetom potpisale Ugovor o radu
April 6, 2019
POMOĆ OBOLJELIMA OD SKLEROZE MULTIPLEKS
April 15, 2019

Danas smo u Podgorici bili podrška sjajnom timu NVO MoMSIC (studenti medicine) koji su čitav mjesec mart obilježavali u duhu borbe protiv skleroze multipleks, tačnije, ukazivali na značaj rane dijagnoze i ranoga liječenja.
Šetnjom podrške poslali smo poruku da oboljeli od multiple skleroze nisu sami. U ovoj šetnji stali smo rame uz ramem jedni uz druge: oboljeli od multiple skleroze, rodbina i prijatelji oboljelih predvođeni snagom naše budućnosti – studentima medicine koji će sutra biti glavni kreatori našega zdravlja.
Šetnjom od hotela „Hilton“ do Trga nezavisnosti dobijali smo „snagu“ u novopriključenim građanima koji su nas bodrili i zajedno sa nama stali u red ispred štandova mladih medicinara koji su besplatno mjerili krvni pritisak i šećer u krvi, dok su studenti stomatološkog fakulteta najmlađima objašnjavali kada se i kako pravilno peru zubi, a starijima dijelili savjete iz oblasti oralne higijene.
Uz zahvalnost koju dugujemo studentskoj organizaciji MoMSIC, srećniji smo i bogatiji za jedno veliko prijateljstvo i saradnju koja znači korak više ka istome cilju – dobro svih pacijenata.