“Za spas Instituta “Dr Simo Milošević” – Pokenuta ON LINE PETICIJA

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA: SVAKA OSOBA SA INVALIDITETOM IMA PRAVO NA PERSONALNU ASISTENCIJU
October 18, 2022
Projekat “Psihološka i pravna podrška oboljelima od multiple skleroze”
May 18, 2023

Kakva sudbina čeka Institut “Dr Simo Milošević” u Igalu, još uvijek se ne zna, i to nakon najave uprave da bi ta kompanija mogla ući u stečaj ukoliko Fond zdravstva ne uplati avans u iznosu od 1,2 miliona eura, koji je obećan na sastanku sa premijerom Dritanom Abazovićem krajem decembra 2022. godine.

Tako se ponovo aktuelizovala tema privatizacije Instituta, čemu se protivi Sindikat, a radnici su iskazali svoje nezadovoljstvo najavljenim privatizacijom na protestu koji je održan krajem januara.

“Radnici u Institutu su jedini u Crnoj Gori za koje ne važi Grandski kolektivni ugovor za zdravstvo. Time su koeficijenti zarada daleko ispod onih koje važe u svim drugim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, a slično je i sa zaradama ostalih zaposlenih. To je razlog zašto zaposleni svoja prava potražuju sudskim putem i odlaze u ustanove koje ova prava poštuju”, kazala je tada između ostalog predsjednica Sindikata Marija Obradović na protestu.

Zbog toga je nedavno pokrenuta i peticija “Za spas Instituta “Dr Simo Milošević” Igalo”.

Peticijom pozivaju ljude da im pomognu u borbi, jer da bi njihov zahtjev bio razmatran u Skupštini Crne Gore, potrebno je od 6.000 do 7.000 potpisa.

“Malo je porodica u Crnoj Gori koje tokom posljednjih decenija nisu imale najbližeg člana ili srodnika na fizikalnom liječenju i rehabilitaciji u Institutu Igalo. Da li će višedecenijska nebriga dovesti do gašenja jednog od najvećih brendova naše Države? Da li je privatizacija jedino rješenje ? Spas Instituta Igalo zalog je za budućnost svih građana Crne Gore. Zato vas molimo da nam pomognete u našoj borbi, potpisivanjem elektronske peticije. Vrijeme je kratko, a nama je potrebno 6000-7000 potpisa da bi naš zahtjev bio razmatran u Skupštini Crne Gore”, navodi se u opisu online peticije.

Peticiju možete potpisati OVDJE