UMJESTO KUPOVINE OSMOMARTOVSKIH POKLONA BANKA DONIRA SREDSTVA UDRUŽENJU MULTIPLE SKLEROZE CRNE GORE – PODGORICA

EDUKACIJA O LJUDSKIM – ŽENSKIM PRAVIMA
March 7, 2019
Medicinska rehabilitacija – smjernica za ostvarivanje prava
March 11, 2019

Societe Generale banka Montenegro i ove godine umjesto kupovine osmomartovskih poklona novčana sredstva donira u humanitarne svrhe. U banci je kao i ranijih godina organizovano glasanje svih žena zaposlenih u banci, a donacija će odlukom njihovih glasova biti uplaćena Udruženju Multiple skleroze Crne Gore – Podgorica.
Prema riječima doc.dr Andrijane Nikolić, predsjednice ovog udruženja, novčani iznos donacije od 2000,00 eura biće upotrijebljen za kupovinu vitaminskih suplemenata za sve žene oboljele od skleroze multipleks, kojih u bazi Udruženja trenutno ima 350 od ukupno 470 oboljelih. Skleroza multipleks je autoimuno oboljenje koje zahtijeva medicinski tretman lijekovima i vitaminskim suplementima. Obzirom na to da vitaminski suplementi nisu na pozitivnoj listi, a da izdaci za njihovu kupovinu nisu mali, Udruženje je odlučilo da za iznos ove donacije nabavi ovu vrstu suplemenata i donira oboljelima od ove bolesti.
Osmomartovske donacije su tradicionalna akcija Societe Generale banke Montenegro kojima se nastoji poboljšati položaj žena u crnogorskom društvu. 

O Societe Generale banci Montenegro
Societe Generale banka Montenegro je dio Societe Generale Grupe. Kroz široku mrežu poslovnica širom Crne Gore, Societe Generale banka Montenegro nudi kompletnu paletu bankovnih usluga građanima i pravnim licima. Banka je osvojila nekoliko međunarodnih i nacionalnih nagrada i priznanja, među kojima su tri proglašenja časopisa The Banker, u izdanju Financial Times Group-e u Londonu, za Banku godine u Crnoj Gori, 2012, 2014, 2015. i 2017. godine, kao i četiri Nagrade za izuzetnost 2012, 2015. 2016. i 2018. godine koje dodjeljuje ugledni finansijski magazin Euromoney. Uprava Agencije za izbor najboljeg menadžera i kompaniju BiH, jugoistočne i srednje Europe proglasila je Societe Generale banku Montenegro, u julu, 2013. godine, za najuspješniju banku u regiji. Nagradu za filantropiju ISKRA, koju dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo, Banka je dobila tri puta: 2011. godine, za doprinos inkluzivnom obrazovanju, 2012. za doprinos na nacionalnom nivou i 2015. godine za korporativnu filantropiju. U 2015. godini, dobila je i glavnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje od Unije poslodavaca Crne Gore, kao i dvije nagrade u 2017.godini. Banka je takođe dobitnik i Nagrade za društvenu odgovornost Privredne komore Crne Gore koja je dodijeljena 2016. godine, kao i jubilarne Iskra nagrade za filantropiju 2018.