Udruženje multiple skleroze CG: Obezbijedili VITAMINE za preko 320 svojih članica

Isključivo konkretnim djelovanjem društvo može pomoći oboljelima od multiple skleroze
February 22, 2021
Projekat Udruženja multiple skleroze CG: Za što više žena sa invaliditetom u javnom i političkom životu
May 20, 2021

Od devedesetih godina prosloga vijeka pokret za društveno odgovorno poslovanje zauzeo je važno mjesto u političko-ekonomskim debatama, ali i u poslovnim strategijama vodećih kompanija i kao takav stavlja naglasak na samoregulaciju preduzeća kad je riječ o pitanjima radnih prava, ljudskih prava, zdravlja i bezbjednosti, zaštiti životne sredine, borbe protiv korupcije kao i o dobrovoljnim inicijativama kojima se podržavaju projekti lokalne i šire društvene zajednice.

Kompanija Novi Volvox doo Podgorica, na  crnogorskom tržištu prepoznata je kao zastupnik renomiranih brendova građevinskih materijala, te  kao  izvođač kompleksnih radova, za domaće i međunarodne investiture, ali i kao društveno odgovorna kompanija koja je ove godine u susret 8.martu međunarodnom Danu žena donirala 2.000,00 eura Udruženju multiple skleroze Crne Gore za nabavku vitaminskih preparata za preko 320 dama ovoga Udruženja, koje postoji od 2007.godine sa ciljem podizanja kvaliteta života oboljelih.

Iz Udruženja su nam saopštili da su od najpovoljnijeg ponuđača kupili neophodne vitaminske preparate koje su upakovali, i već dijele svojim članicama.

“U vremenu pandemije Covid 19 kada su nam vitaminski suplementi itekako potrebni, ova donacija stigla je u pravi čas i na pravu adresu. Zahvalni smo timu kompanije “Novi Volvox” koji je svoju društvenu odgovornost usmjerio ka našem Udruženju, jer vitaminski paketić za svaku članicu Udruženja podmiruje dvomjesečne potrebe što itekako znači, jer oboljeli od multiple skleroze su u obavezi da, radi održavanja imuniteta, svakodnevno konzumiraju vitamine koje kupuju od svojih sredstava, pošto se ovi dodaci ishrani ne nalaze na pozitivnoj listi. Ovo je snaga za naš rad i napore koje ulažemo kako bismo oboljelima od multiple skleroze bili što bliže. Vitamine smo podijelili na Cetinju, u toku je podjela u Podgorici u kojoj imamo 131 damu na spisku, a do 15.marta podijelićemo vitamine našim članicama u svim opštinama Crne Gore”, kazala je Andrijana Nikolić, predsjednica Udruženja multiple skleroze Crne Gore.