PSIHOLOŠKA I PRAVNA POMOĆ OSOBAMA SA MULTIPLOM SKLEROZOM

Mašta i kreativnost na djelu
July 15, 2020
PSIHOLOŠKA PODRŠKA UZ KONTINUIRANU PRAVNU POMOĆ
December 3, 2020

Sa zadovoljstvom obavještavamo naše članove da ćemo do Nove godine sprovoditi projekat besplatne psihološke i pravne pomoći za naše članove.
Prvo predavanje na temu Stres i multipla skleroza održano je u subotu 17.10.2020.godine u prostorijama Udruženja multiple skleroze Crne Gore. Predavač, Anđela Šćekić Todorović, psiholog i Geštalt psihoterapeut, teoretski je približila našim članovima moguće stresne situacije kroz koje smo prošli svjesno ili nesvjesno, ne znajući da i pretjerana radost nekad može biti stres.
Možemo često da čujemo da ljudi govore da su pod stresom, ali da i ne znaju šta taj stres čini organizmu i kako da se nose i izbore sa osjećanjem nelagode i tjeskobe koju je stres izazvao. Cilj ovog predavanja je da se upoznamo sa pojmom stresa, šta je to stres i kakav uticaj ima na cjelokupan organizam, a i koji su to načini na koje se možemo osloboditi stresa, tj. napetosti i nelagodnosti koje je stres izazvao. objasnila je Anđela Šćekić Todorović.
Predavanje je namijenjeno osobama koje imaju multiplu sklerozu kao i članovima njihovih porodica.
Zbog trenutne epidemiološke situacije broj prisutnih je ograničen, pa ćemo sa grupama od 8 do 10 članova održavati dvije uzastopne radionice. Cilj nam je da na radionicama uključimo što veći broj članova koji će imati mogućnost da po potrebi zatraže i individualnu pomoć psihološkinje.
Mnogi su se interesovali za besplatnu pravnu pomoć koja je ponovo dostupna našim članovima, a mejl adresa na kojoj će potražiti pomoć je stara-nova adresa pravnice Marije: [email protected]