Nikšić: U subotu predavanje za oboljele od multiple skleroze

Predavanje za oboljele od skleroze multipleks 20. februara u Nikšiću
February 16, 2016
U Nikšiću predavanje za oboljele od skleroze multipleks
February 20, 2016

U okviru četveromjesečne implementacije projekta namijenjenog oboljelima od multiple skleroze, predsjednica udruženja oboljelih od ove bolesti u Crnoj Gori, dr Andrijana Nikolić, održaće u subotu 20. februara u Nikšiću predavanje za oboljele.

Kako je saopšteno, predavanje na temu o  psihološkim promjenama kod oboljelih od multiple skleroze obuhvatiće teme od samokontrole u stresnim situacijama, do relaksirajućih vježbi disanja i opuštanja, uz savjete za zdravu ishranu i kontinuirano vježbanje primjenjivih vježbi za oboljele.

Predavanje će se održati u hotelu TRIM, iza Saborne crkvi, sa početkom u 12 sati.

– Ovom prilikom članovima će biti podijeljeni vitaminski preparati, tačnije po kutija šumećih tableta ACE Selenium complex, donacija farmaceutske kompanije Farmegra iz Podgorice, koji su ovim gestom podržali rad Udruženja multiple skleroze Crne Gore Podgorica, na čemu smo im posebno zahvalni – ističe se u saopštenju dr Nikolić.

Isto predavanje već je održano u Baru i u Bijelom Polju.

– Članovi iz Berana pridružili su nam se u Bijelom Polju zahvaljujući kompaniji „Euro Šuntić“  koji su dali svoj doprinos našim aktivnostima  organizovanim i besplatnim prevozom članova iz Berana za Bijelo Polje i iste vratili  bezbjedno u Berane. Poruka ovih predavanja odnosi se na promjenu sistema razmišljanja i reagovanja ka kvalitetnijem načinu života i traženju sopstvenih mogućnosti unutar sebe u cilju prevazilaženja stresnih situacija koje dovode do anksioznosti, depresije i loših navika zavisnosti. Projekat je finansiran od Komisije za dodjelu sredstava od igara na sreću – zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

www.portalanalitika.me